De liefde is wendbaar, de liefde is flexibel…

flexible-loveKijk je liever een filmpje? Check hier de vlog! 

Had zomaar in de bijbel kunnen staan. Want flexibiliteit, dat heb je wel nodig, in iedere relatie. Aanpassingsvermogen. Aan veranderende omstandigheden, zoals een vakantie. Of een kind. Aan elkaar. Aan verwachtingen.

Een goed project heeft ook liefde nodig. Want een goed project heeft altijd een opdrachtgever en een opdrachtnemer, en die hebben ook een relatie. En komt dat even goed uit, het is vandaag Valentijnsdag! Dus gaan we vandaag praten over relaties.

Een goede relatie is gebaseerd op vertrouwen. Zou jij beginnen aan een relatie als je de ander al op voorhand niet vertrouwt? Als je het gevoel hebt dat jij er waarschijnlijk heel hard aan moet gaan trekken en dat de ander de kantjes er van afloopt? Of dat de ander er alleen maar in zit omdat hij er beter van wordt..

Projecten beginnen wél vaak zo. Vanuit wantrouwen. “Die leverancier zit hier alleen maar om zoveel mogelijk geld aan me te verdienen”. Aan de ander kant zijn er leveranciers die zich afvragen of die klant wel echt de energie erin wil steken die nodig is om het project waarde te laten toevoegen.

Hoe gaaf zou het zijn om te beginnen aan een project zoals je een relatie begint… het is spannend, en je gaat allebei met de billen bloot (ook figuurlijk:D). De hormonen gieren door je lijf omdat je nieuwe dingen ontdekt in de ander die als een verrassing komen, die je óók weer mooi vindt. En als er dan een moment komt dat er dingen zijn die minder mooi zijn (want die kom je in iedere relatie tegen), dat je dan vanuit vertrouwen kunt bouwen. Dingen kunt uitspreken naar elkaar. Eraan blijven werken. Elkaar scherpt en versterkt. Dat is een lange termijn relatie. En dan word je echt samen beter.

Zo’n relatie is één van de belangrijkste beginselen van Agile. Een relatie die gelijkwaardig is, gebaseerd op vertrouwen en op hard werken van beide kanten.

“Samenwerken boven contractonderhandelingen”, zegt het Manifesto.

Hoe gaaf is dat. Samenwerken. Op basis van vertrouwen. Samen werken om dat ene doel te bereiken. Een stap te maken, te groeien als bedrijf.

Meer en beter samenwerken levert altijd betere resultaten. Of je nu Agile werkt of hartstikke waterval.

Het is Valentijnsdag. Dus daarom staat alles vandaag in het teken van de liefde. En ik heb  een bijpassend cadeautje voor je. Schrijf je vandaag SAMEN met je opdrachtgever, óf met je opdrachtnemer, in voor de Agile Bootcamp, op één kaartje. Samen voor 99 euro. Zodat je samen nieuwe inspiratie op kunt doen over jullie samenwerking.

Ik wil wel zo'n Valentijnsdeal

One Response to De liefde is wendbaar, de liefde is flexibel…

  1. Dick van Hilten 2 maart 2017 at 16:40 #

    Ik ben wel nieuwsgierig naar voor mij nieuwere processen, én ik heb geen direct practisch doel omdat ik bijna 76 ben en dus met pensioen.
    Daarbij komt ook mijn investering in een “nieuwe” linker knie op 21 maart a.s..
    Door alle organisatie rond dit gebeuren stel ik mijn deelname aan de bootcamp nog weer even uit én blijf belangstellend!

Geef een reactie

Download nu het gratis e-book

7 eigenschappen van een Agile organisatie

ebook-cover-7-eigenschappen-van-een-agile-organisatie

Je hebt het ebook succesvol aangevraagd!