7 Geruststellende gedachten voor managers die bang zijn voor de toekomst met al die zelfsturende agile teams

schermafbeelding-2017-04-02-om-22-05-31Je hele managende leven heb je gewerkt aan dit ene doel: “jezelf overbodig maken”. En nu je bezig bent om je teams om te vormen naar zelforganiserende Agile teams, kan dat ineens ook heel makkelijk. Wat een feest! Dus wat nu?

Ja. En als het zo dichtbij komt, dan is het opeens toch ook wel spannend. Want als je huidige rol ophoudt te bestaan, wat dan?

Geruststellende gedachte #1. Er zijn nog steeds managers nodig.

Gelukkig. De manager verdwijnt niet totaal. Fijn! Er blijven nog steeds managers, en die hebben zelfs een cruciale rol in een Agile organisatie.

Geruststellende gedachte #2. Als manager wordt je werk er alleen maar leuker op.

De dagelijkse, technische managementtaken worden overgenomen door de Scrum Master en de Product Owner. Dat betekent, dat jouw werk vooral bestaat uit: overview, helicopteren, lange termijn strategie, escalaties, afstemmen tussen jouw teams en andere teams/ afdelingen en daarnaast eindelijk eens tijd overhouden om te gaan mentoren en coachen. Iets wat altijd al onderdeel van je takenpakket was, maar waar je niet aan toe kwam door alle dagelijkse beslommeringen.

Geruststellende gedachte #3. Er is een schreeuwende behoefte aan een nieuw soort Agile managers.

Gelukkig is er genoeg te managen. Ben je een manager die geniet van faciliteren, die er alles aan wil doen om zijn mensen te laten excelleren? Scrum Master zou weleens heel goed bij je kunnen passen. Hou je juist van de communicatie tussen stakeholders en ben je niet bang voor verantwoordelijkheid? Product Owner zijn is de lastigste rol in een Agile organisatie, en die zou weleens heel goed bij jou kunnen passen.

Geruststellende gedachte #4. Van manager naar leider.

Je managementtaken mogen dan grotendeels naar het team worden gelegd, het is wel heel prettig voor het team als er iemand is die zich bezighoudt met de doelen van dat team. Zeker omdat een team tegenwoordig niet meer alleen wordt gevormd voor één project, maar lange tijd met elkaar samenwerkt.

Geruststellende gedachte #5. Budgettering wordt eenvoudiger, waardoor daar minder taken voor overblijven.

Juist omdat teams zo lang bij elkaar blijven, is slack door overdracht van informatie en aan elkaar wennen aanzienlijk afgenomen. Heerlijk.. dat scheelt op HR, EN op budgetteren. Deze taak is niet zozeer overgedragen als wel minder geworden.

Geruststellende gedachte #6. Je bent als manager ineens van toegevoegde waarde.

Het allergaafste van Agile. Je gaat je bezighouden met hoe jouw teams zoveel mogelijk waarde gaan toevoegen in jouw organisatie. Dat is dankbaar werk! Elke impediment die jij weghaalt, zorgt ervoor dat jouw teams nog weer beter kunnen worden in wat ze doen. Hoe vet is dat. Geen oeverloze powerpoints meer met excels met data, maar je bezighouden met waarde toevoegen. Heb je weleens het gevoel dat jíj je teams moet vertellen wat ze moeten doen? Probeer het eens Agile. Dan gaan ze het zelf doen. En daar wordt iedereen beter van. (en nu niet allemaal piepen dat je al van toegevoegde waarde bent, dat is alleen zo als jouw team dat ook vindt…)

Geruststellende gedachte #7. Managers van Agile teams kunnen op tijd naar huis.

Fijn bijkomend voordeel van Agile teams aansturen? Zij zijn verantwoordelijk voor het oplossen van hun eigen problemen. En dus kun jij je concentreren op wat jouw verantwoordelijkheid is. En aangezien daar normaal gezien het oplossen van brandjes niet heeeel vaak in voorkomt, kun je lekker op tijd naar huis.

Dus ben je manager en voel je de bui hangen? Niet getreurd. De volgende stappen raad ik je aan.

  1. Bedenk wat voor soort manager je wilt zijn. Wil je meerdere teams? Hou je van politiek? Bescherm je als een leeuw jouw afdeling? Dan is het de moeite waard om te kijken of er een plek voor je is weggelegd als manager van een aantal agile teams.
  2. Heb je een broertje dood aan politiek en geniet je juist van het faciliteren van een team, word je gelukkig om processen top te krijgen en is continu verbeteren je op het lijf geschreven? Denk eens na of je als Scrum Master toegevoegde waarde kunt leveren.
  3. Ben je de inhoud gaan missen en zou je het heerlijk vinden weer mee te denken over hoe je een bepaald product heel snel heel goed kunt krijgen? ga jij fluitend naar je werk van een bijdrage leveren aan de wereld? dan zou Product Owner wel eens heel goed bij je kunnen passen. Let op: bij deze functie komt verantwoordelijkheid en communicatie kijken… is echt niet voor iedereen weggelegd…
  4. welke keuze je ook maakt, schrijf je hier in voor de Agile Bootcamp zodat je in ieder geval weet wat er allemaal komt kijken bij Agile werken en je je teams optimaal kunt ondersteunen…

En voordat je dat doet, ben ik heel benieuwd. Waar maak jij je zorgen om? Waar zou jij, voordat je aan zo’n agile avontuur begint, meer van willen weten of waar ben jij al tegenaan gelopen als manager van agile teams?

No comments yet.

Geef een reactie

Download nu het gratis e-book

7 eigenschappen van een Agile organisatie

ebook-cover-7-eigenschappen-van-een-agile-organisatie

Je hebt het ebook succesvol aangevraagd!